روغن کنجد

روغن کنجد

روغن کنجد روغن خوراکی حاصل از دانه های کنجد می باشد که یک روغن پخت و پز در کشورهای جنوب هند، چین، ژاپن، خاورمیانه، کره استفاده می شود و همچنین به عنوان یک تقویت کننده عطر و طعم در غذاهای آسیای جنوب شرقی کاربرد دارد. روغن کنجد از دانه کنجد غنی شده گرفته شده است که جایگزین طب گردیده است. بعنوان ماساژ سنتی و انواع شیوه های درمانی به روز استفاده می شود. طب سنتی در هند واقع در منطقه "آیورودا" از روغن کنجد جهت آرام کردن علائم مربوط به استرس استفاده می شود . تحقیقاتی که در حال اجرا است، نشان می دهد که وجود آنتی اکسیدان غنی شده و چربی های اشباع نشده در روغن کنجد می تواند به کنترل فشار خون کمک کند. این روغن بعنوان محبوبترین روغن در آسیا و همچنین یکی از اصلی ترین محصول روغنی شناخته شده است، به منظوراستخراج روغن با توجه به محدودیت برداشت دستی وجود دارد امروزه از روش های مدرن برای تولید آن استفاده می گردد. روغن کنجد به عنوان پادزهر سموم نیز به کار گرفته می شود، همچنین در درمان لک سوختگی روی بدن استفاده دارد. مصرف مداوم کنجد میتواند بر تقویت حافظه تاثیر گذار باشد.
 
دانه های کنجد سفید بدون پوست خارجی کنجد در طول دوره تمدن صنعت کشت، بعنوان اصلی ترین روغن گیاهی شناخته شده است. این امر قطعا به بین النهرین حدود 2500 سال قبل از میلاد برمی گردد و در زبان اکدی و سومری بنام ایلو (در تامیل واژه کنجد به نام ایلو هم شناخته شده است) . دانه کنجد یکی از اولین محصولات فرآوری شده برای روغن و همچنین به عنوان یکی از اولین مواد در ادویه جات و فلفل استفاده می گردد. در واقع ، واژه مشترکی که برای روغن نباتی در بسیاری از زبان های درآویدی مانند: تامیل ، مالایایی و کانندآ (معنای کلمه روغن کنجد در زبان تامیلروغن یا چربی شناخته میشد. در زبان هندی واژه روغن کنجد (تل) و در زبان سانسکریت (تیلا و تلوگو ) بعنوان دانه کنجد بیان شده است. 600 سال قبل از میلاد ، آشوریان از روغن کنجد به عنوان یک غذا ، مرهم و دارو استفاده میکردند که باید آن را غنی کرده و البته ساختن این مواد بسیار گران بود. هندوها از آن به عنوان چراغ های نذری استفاده میکنند که به عنوان روغن مقدس در نظر گرفته میشود.
 
مانند دانه کنجد که روغن کنجد از آن مشتق شده، ممکن است تولید واکنش های آلرژیک ، از جمله آنافیلاکسی کند . حدود 1٪ از جمعیت به محصولات غذایی کنجد به دست آمده حساسیت دارند. از آنجا که از اثرات ملین دارد، روغن کنجد نباید توسط افرادی که اسهال دارند استفاده شود. در حالی که در سازمان غذا و داروی آمریکا مورد تایید نیست ، روغن کنجد به تعدادی از استفاده های درمانی مشهور است. گفته می شود که کاربرد موضعی به طور منظم و / یا مصرف روغن کنجد باید اثر کاهش اضطراب، عصبی و اختلالات استخوان، گردش خون ضعیف، کاهش ایمنی و مشکلات روده پیشنهاد می شود. استفاده ازآن نیز بی حالی، خستگی و بی خوابی را تسکین دهد، در حالی که ترویج قدرت و نشاط، افزایش گردش خون را آسان می کند. استفاده از آن درد و اسپاسم عضلانی، مانند سیاتیک، درد، درد پشت و درد مفاصل وجود دارد را آرامش میدهد. ادعا شده است روغن کنجد، زمانی که در ماساژ نوزاد مورد استفاده قرار میگیرد برای آرام کردن نوزادان و آرامش آنها درخواب و بهبود رشد مغز و سیستم عصبی کمک می کند. این ادعا شبیه به دیگر داروهای درمانی می باشد، که داشتن آنتی اکسیدان خود را توضیح می دهد که آن روند پیری را کند می کند و طول عمر راافزایش میدهد. یک مطالعه پزشکی 2000 نشان داد که ماساژ نوزادان با روغن کنجد وزن، طول، و midarm و midleg دور از نوزادان در نرخ آماری مطلوب تر از همه روغن های دیگر آزمایش بهبود یافته است.
گفته می شود که روغن کنجد، در هنگام مصرف و / یا موضعی، باید خشکی هر دو خارجی و داخلی را کاهش دهد. روغن کنجد است که گاهی اوقات توصیه می شود برای کاهش خشکی مرتبط با یائسگی . اعتقاد بر این است که استفاده از آن "بازگرداندن رطوبت به پوست، نرم، انعطاف پذیر و جوان به دنبال نگه داشتن آن". پیشنهاد می شود که آن را تسکین می دهد "خشکی مفاصل" و روده ها، و برطرف کردن علائم خشکی مانند تحریک کننده سرفه، ترک خوردگی مفاصل، و مدفوع سخت. از آنجا که "خشکی مفاصل" یک بیماری پزشکی طبقه بندی نیست، این امر می تواند به درک و یا تایید این مشکل پزشکی بپردازد. سایر کاربردها به عنوان یک ملین ، به عنوان یک درمان برای دندان درد و بیماری های لثهو در درمان تاری دید، سرگیجه و سردرد پیشنهاد می شود روغن کنجد را می توان در درمان بینی خشک، کاهش سطح کلسترول خون (به علت حضور lignans استفاده می شود که فیتواستروژن )، اثرات ضد باکتریایی، و حتی کند کردن انواع خاصی از سرطان (به علت خواص آنتی اکسیدان از lignans).
روغن کنجد یکی از چند روغن توصیه شد ه برای استفاده در روغن کشی است . ( روغن آفتابگردان از روغن های رایج دیگراست.)
روغن کنجد دارای درصد بالایی از اسیدهای چرب اشباع نشده است( اسیدهای چرب امگا 6 )، اما منحصر به فرد است که آن را در دمای اتاق نگه می دارند. دلیل این است که آن حاوی دو نگهدارنده طبیعی، sesamol و sesamin میباشد.(به طور معمول، تنها در روغن عمدتا متشکل از امگا 9 نفت اشباع شده مثل روغن زیتون ، در دمای اتاق نگه دارید.) پیشنهاد شده است که با توجه به حضور سطوح بالایی از اسید چرب اشباع نشده در روغن کنجد، ممکن است به کنترل فشار خون کمک کند. در پخت و پز به جای سایر روغن های خوراکی استفاده می شود و برای کمک به کاهش فشار خون بالا و پایین تر از میزان مصرف مورد نیاز داروها برای کنترل فشار خون بالا اثر روغن بر فشار خون ممکن است به دلیل اسیدهای چرب (PUFA) و sesamin ترکیب، lignan موجود در روغن کنجد باشد. شواهد نشان می دهد که هر دو ترکیبات فشار خون بالا در موش صحرایی را کاهش می دهد وجود دارد. کنجد lignans نیز در مهار سنتز و جذب کلسترول در موش. صحرایی نقش دارد.
در صنعت، روغن کنجد ممکن است به عناوین زیراستفاده شود • حلال در داروهای تزریقی و یا راه حل های قطره ای داخل وریدی، • روغن حامل،لوازم آرایشی و بهداشتی • پوشش دانه برای جلوگیری از حملات شپش ها.این روغن همچنین همکاری با برخی از حشره کش ها داردروغن درجه پایین به صورت محلی در صابون ها، رنگ ها، روان کننده ها، و روشنایی استفاده می شود.
روغن کنجد نور دارای نقطه دود بالا و مناسب برای سرخ کردن عمیق است، در حالی که روغن کنجد تیره (از دانه کنجد بو داده) دارای نقطه دود کمی پایین تر و نامناسب برای سرخ کردن عمیق است. در عوض می توان آن را برای سرخ کردن گوشت یا سبزیجات یا برای ساخت املت ، استفاده کرد. غذاهای شرق آسیا اغلب برای چاشنی از روغن کنجد بو داده استفاده میشود. چینی ها از روغن کنجد در تهیه وعده های غذایی برای زنان در زندان پس از زایمان استفاده میکردند روغن کنجد محبوب ترین روغن در آسیا، به ویژه در کره ، چین ، و کشورهای جنوب هند از کارناتاکا ، آندرا پرادش ، و تامیل نادو ، جایی که استفاده گسترده آن شبیه به روغن زیتون در مدیترانه است.
تفاوت های بسیاری در رنگ روغن کنجد وجود دارد: روغن کنجد سرد فشرده رنگ زرد کم رنگ است، در حالی که روغن کنجد در هند طلایی رنگ و روغن کنجد شرق آسیا معمولا به رنگ قهوه ای تیره می باشد. این رنگ و عطر و طعم از بو دادن تست دانه های کنجد گرفته شده است. روغن کنجد با فشار سرد دارای عطر و طعم مختلف نسبت به تست نفت است به علت این که به طور مستقیم از خام، به جای تست، دانه تولید می شود. روغن های کنجد که در هر یک از فرم های بالا توضیح داده شد: روغن کنجد سرد فشرده موجود در مغازه های سلامت غرب است. روغن کنجد تفته نشده (اما نه لزوما، سرد فشرده) است که معمولا برای پخت و پز در شرق میانه استفاده می شود و اغلب می توانید در بازار حلال یافت شود . در کشورهای شرق آسیا، انواع پرس گرم روغن کنجد ترجیح داده می شوند.
 
 
 

همین الان از مشاوره رایگان کارشناسان ماگما استفاده نمائید

شماره همراه خود را جهت تماس کارشناسان ما با شما ارسال نمائید